Yhteisverkon rakentaminen jatkuu Utajärvellä ja Vaalassa (C19)

Utajärven ja Vaalan verkkolaajennus

DNA:n ja Soneran omistaman Yhteisverkon rakentaminen etenee aikataulussa. Puolangan, Hyrynsalmen ja Ristijärven jälkeen Yhteisverkko laajenee huhti-toukokuun aikana Utajärvellä ja Vaalassa.

Utajärven ja Vaalan verkkolaajennuksen rakentaminen aloitetaan 25. huhtikuuta ja koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 5.5. Perjantaina 6.5. on suunniteltu aktivoitavaksi uuden verkon tuoma lisäys alueen 3G- ja 4G – kapasiteettiin.

Utajärven ja Vaalan verkkolaajennus käsittää yhteensä 26 tukiasemapaikkaa Puolangan, Utajärven, Vaalan, Paltamon ja Puolangan kuntien alueella.

  • Utajärvellä keskusta, Naamankylä, Kurttila ja Rokua
  • Vaalassa keskusta, Papinmäki, Saraisniemi, Kenttämaa, Mustamaa, Nuuttila, Pelso, Nuojua, Kankari, Vasarame, Uonua, Kaivanto, Venäläistörmä, Manamasalo ja Ketunlouhi
  • Paltamossa Petäjälahti, Kivesvaara, Mannilanmäki ja Neuvosenniemi
  • Puolangalla Hovi

Cluster19_1

Tukiasemien vaihtotöistä aiheutuu tukiasemakohtaisesti DNA:n tai Soneran matkaviestinpalveluihin noin neljän tunnin mittainen katkos. Katkokset pyritään kuitenkin ajoittamaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman lyhyenä ja aiheuttavat loppuasiakkaille mahdollisimman vähän haittaa. Tukiasemien vaihtotöitä ei kuitenkaan ole mahdollista ajoittaa kokonaan yöaikaan, koska työskentely mastoissa ja kiinteistöjen katoilla on mahdollista ainoastaan valoisaan aikaan.

Uusimmalla LTE Advanced 4G – teknologialla toteutettavan verkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 300Mbit/s ja taajamien ulkopuolella 150Mbit/s. Suuremman tukiasemamäärän ja paremman taajuuskapasiteetin ansiosta Yhteisverkko parantaa myös kaikkien 2G- ja 3G- päätelaitteiden käyttäjien yhteyksiä.

Pahoittelemme vaihtotöistä aiheutuvaa hetkellistä haittaa ja häiriötä. Toivomme kuitenkin uuden verkon paremman peiton ja tiedonsiirtonopeuksien hyvittävän tämän tilapäisen mielipahan.

Cluster19_2

Yhteisverkon peitto 6.5.2016

Lisätietoja: Rakennuttamispäällikkö Juha Truhponen, puh. 044 754 7167, juha.truhponen@yhteisverkko.fi